شرکت سهامی خاص به شرکت گفته می شود که سرمایه به کار رفته در آن از نوع سهامی بوده و افرادی که در این شرکت به عنوان سهامدار در حال فعالیت بوده و شناخته میشوند، فقط در قبال مبلغی که به عنوان سهم آنها از سهام ها است مسئولیت دارند. این نوع شرکت از نوع شرکت بازرگانی و تجاری شناخته می شود، ولی در صورتی که عملیات انجام شده توسط این شرکت بازرگانی نداشته باشد آن شرکت بعد از ثبت به عنوان یکی از شرکت های تجاری شناخته می گردد.
ولی در عین حال در صورتی که شرکت سهامی خاص با موضوعات مورد خرید و فروش آپارتمان، تاسیس شده باشد دیگر به عنوان شریک تجاری در نظر گرفته نشده و آن شرکت بازرگانی شناخته می شود. همچنین با توجه به اصلاحاتی که لایحه قانون تجارت در کشور عزیزمان ایران صورت گرفته برای شرکت سهامی خاص اسناد بسیار زیادی وجود داشته که این موضوع باعث شده تا گستره بسیار زیاد از فعالیتهای مختلف میتوانند تحت عنوان شرکت سهامی خاص فعالیت داشته باشند. در صورتی که می خواهید در مورد شرکت سهامی خاص اطلاعات مناسب کسب کرده و یا قصد راه اندازی این شرکت را دارید، با ما در ادامه مقاله همراه باشید و به اطلاعات مناسبی دست پیدا کنید:
شرکت سهامی خاص به شرکتی گفته می شود که تمامی سرمایه جهت فعالیت شرکت به وجود آمده و تامین می گردد توسط افرادی که به عنوان موسسان شرکت شناخته می شود تامین می گردد. با توجه به این موضوع که راه اندازی شرکت سهامی عام احتیاج به مراحل قانونی بسیار زیاد و تشریفات زیادی دارد در قانون تجارت کشور عزیزمان ایران یکسری قوانین در نظر گرفته شده که با توجه به این قوانین افراد و گروه های مختلف میتوانند در ابعاد کوچکتر به راه اندازی شرکت سهامی خاص بپردازند. در شرکت سهامی خاص مجمع تحت عنوان مجمع عمومی حضور نداشته و مطمئن تعداد شرکت هایی که در این نوع شرکت در حال فعالیت می باشند از این شرکت سهامی عام عدد بسیار کمتری می باشد. همچنین در شرکت سهامی خاص اعلامیه پذیره نویسی صدور نمیگردد و لازم است تا در همان ابتدای امر چیزی در حدود ۳۵ درصد از سرمایه شرکت مورد نظر در یک حساب مخصوص سپرده گذاری گردد.
شرکت سهامی خاص در ابتدای فعالیت خود در ابتدا لازم است حداقل مبلغ ۱۰۰۰۰۰ تومان سرمایه داشته باشد. همچنین برای راهاندازی این شرکت به وجود حداقل سه مدیر احتیاج می باشد و به هیچ وجه تعداد سهامداران نباید از سه نفر کمتر باشد. در شرکت سهامی خاص اوراق قرضه وجود نداشته و قابل انتشار نمی باشد. در عین حال از سهام این شرکت این امکان را ندارند که در بازار بورس معامله گردند و نقل و انتقالاتی که برای سهام شرکت اتفاق میافتد فقط با توجه به موافقت مدیران و صاحبان سهام به صورت می پذیرد. همچنین در شرکت سهامی خاص هیچگونه مبادلاتی به صدور اوراق قرضه اتفاق نمیافتد.
ویژگی های شرکت سهامی خاص
همچنین مورد دیگری که باید به عنوان یکی از ویژگیهای مهم شرکت سهامی خاص به آن اشاره کنیم این موضوع باشد که هر یک از صاحبان سهام که در شرکت سهامی خاص در حال فعالیت هستند فقط نسبت به مبلغ اسمی سهامی که به آنها مربوط است دارای مسئولیت بوده و لازم است که تمامی سرمایه به وسیله موسسین شرکت تامین گردد.
یکی از مهمترین مزایای شرکت سهامی خاص تجمع سرمایه های کوچک می باشدکه با استفاده از این قابلیت می توانید در محیط کاملا دوستانه و صمیمی با استفاده از سرمایههای به نسبت کوچک کسب و کار مورد نظر خود را پیش برده و رونق بسیار مناسبی در آن ایجاد نماییم. از دیگر مزایای شرکت سهامی خاص سهولت مناسبی است که در زمینه نقل و انتقال سهام آن وجود دارد شکلی سرمایه موجود در شرکت سهامی خاص به قطعات کوچک به نام سهام تقسیم میگردد و بعضی از این سهام نیز حالت بی نام دارد. با توجه به این موضوع نقل و انتقال سهام در شرکت سهامی خاص بسیار آسان و بیدردسر انجام میپذیرد. شرکت سهامی خاص سهامداران در قبال سهام خود مسئولیت محدود داشته و به عنوان یکی از خصوصیات مهم شرکت های سهامی شناخته می شود.
از معایب اصلی شرکت سهامی خاص مقررات بیشتری است که این شرکتها را تحت الشعاع قرار میدهد. در حالت کلی وجود مقررات بیشتر برای شرکت های سهامی خاص بر خلاف شرکت های تضامنی موضوعات پیچیده می نماید چرا که وجود مقررات مانند نحوه محاسبه سود و زیان و نحوه نگهداری از دفاتر مالی شرکت و همچنین گزارشات سود و زیان سهامداران در یک شرکت سهامی خاص بسیار پیچیدهتر از شرکتهای تضامنی و شرکتهای تک مالی میباشد.
همچنین موضوع وجود مالیات بر درآمد در شرکت سهامی خاص با توجه به کنترل قانونی بسیار اساسی که در این زمینه انجام می پذیرد لازم است در ابتدای امر ده درصد از درآمد شرکت به عنوان مالیات محاسبه شده و در موعد مقرر قانونی به واحدهای پرداخت مالیات پرداخت گردد.
یک شرکت سهامی خاص به کمک شرکایی که در آن شرکت در حال فعالیت می باشند باید به صورت شخصی و یا از طریق حقوقی به کمک یک وکیل اساسنامه شرکت را تهیه و امضا نمایند. البته باید بگویم که به ایجاد طرح اساسنامه و تصویب بعدی آن مورد ضروری به حساب نمی آید چرا که بر خلاف عقیده ای که در مورد شرکت سهامی عام صدق می کند در شرکت سهامی خاص معمولا چیزی تحت عنوان دوره تاسیس وجود نداشته و با توجه به این موضوع به طرح اساسنامه که برای متصل کردن پذیره نویسان از ماهیت شرکت ایجاد می گردد در یک شرکت سهامی خاص مورد احتیاج نمیباشد. همچنین حداقل مبلغ سرمایه شرکت سهامی خاص احتیاج می باشد ۱۰۰ هزار تومان بوده که باید تماماً مورد تعهد قرار گرفته و در صورتی که قسمتی از سرمایه به صورت آورده غیر نقدی باشد آورده مورد نظر باید به صورت کامل تقویم گردد.
درباره این سایت