یک شرکت در طول حیات حرفهای خود ممکن است بارها دچار تغییرات ریز و درشت شود یا حتی شرایط حاکم بر آن به صورت ارادی یا اجباری تغییر کند تا شرکت بتواند خود را با تحولات اقتصادی داخل و خارج آن تطبیق دهد و چهارچوب حقوقی اولیه ای را که برای فعالیت اقتصادی–تجاری در نظر گرفته تغییر دهد.
همه این تحولات، باعث به وجود آمدن وضعیت جدیدی در شرکت خواهد شد. در این میان اطلاع از تغییراتی که طبق قانون باید ااماً ثبت شوند برای متصدیان و موسسان شرکتها بسیار حائز اهمیت است چون در صورت قصور از ثبت تغیرات اامی، شرکت آنها میتواند با محدودیتهای متعددی رو به رو شود.
کلیه تغییرات مربوط به شرکت اعم از افزایش یا کاهش سرمایه شرکت، تغییر موضوع شرکت، تبدیل سهام شرکت به بانام و بی نام، انتخاب یا تمدید بازرسین، تغییر حق امضا شرکت، تغییر آدرس شرکت، تغییر یا تمدید هیئت مدیره شرکت، تغییر مواد اساسنامه شرکت، ورشکستگی، ابطال و انحلال شرکت باید فوراَ ثبت گردد.
ایجاد چنین تغییراتی فقط در صورتی ممکن است که این موارد به تصویب مجمع عمومی فوق العاده و یا هیأت مدیره رسیده باشد. چنین تغیرات و تصمیماتی، باید مطابق قانون تجارت به ثبت برسند. به همین دلیل، ثبت آنها نیاز به تدوین و تنظیم صورتجلسه دارد. قبل از تأسیس سامانه الکترونیکی، امور مربوط به این تغییرات و ثبت آنها با صرف وقت زیاد و دردسرها ی بسیاری انجام می شد اما امروزه متقاضیان به جای مراجعه حضوری به اداره کل ثبت شرکت ها و مؤسسات غیر تجاری می توانند از طریق اینترنت و با مراجعه به یک وب سایت صورتجلسه تغییرات شرکتها و مؤسسات غیر تجاری را تکمیل کنند و به راحتی پیگیر امور مربوط به روند ثبت تغییرات شرکت خود باشند.
ناگفته مشخص است که عدم اطلاعرسانی درباره چنین تغییراتی و انعکاس ندادن آن در مراجع مربوطه یا هر گونه اخفاء اطلاعات که موجب ضرر و زیان و اغفال دیگران شود موجبات پاسخگویی فرد را فراهم نموده و عدم ثبت مراتب، نافی مسئولیت و جبران خسارات وارده و قصور قانونی شخص خاطی نخواهد بود.
در مقاله امروز ثبت ۳، قصد داریم پس از مرور شرایط کلی ثبت شرکت، به شرح روند ثبت تغییرات شرکت بپردازیم. با ما همراه باشید.
تبصره مهم: گواهی عدم سوء پیشینه باید بصورتی باشد که مورد اعتبار و پذیرش سازمان امور ثبت باشد بطوری که از تاریخ صدور آن مدت زمان زیادی نگذشته باشد در غیر این صورت درخواست جدیدی برای صدور این گواهینامه باید بدهید و گواهی به تاریخ روز دریافت کنید.
تغییر در آدرس شرکت
تغییرات در اساسنامه شرکت و یا در محتویات اساسنامه آن
تغییر در موضوع فعالیت شرکت
تغییر در اعضای هیئت مدیره
تغییر در نام انتخابی شرکت
تغییر در میزان سرمایه شرکت که هم می تواند شامل افزایش سرمایه شرکت و هم کاهش سرمایه شرکت باشد.
تغییر در قالب ثبت شرکت: به عنوان مثال شرکت را در قالب مسئولیت محدود ثبت کرده اید و پس از مدتی به دلیل محدودیت هایی که این قالب ثبتی دارد می خواهید آن را به شرکت سهامی خاص و یا هر چیز دیگری تغییر دهید.
تغییر در مدت زمان فعالیت شرکت و یا تمدید آن یعنی زمانی که اعتبار مجوز شرکت در حال اتمام است به تمدید آن باید بپردازید و یا اینکه می خواهید شرکت را منحل کنید و زمان اعتبار آن را کاهش دهید.
اگر قصد ایجاد تغییراتی در شرکت را دارید، باید توجه داشته باشید که ابتدا باید تمامی اعضا با تغییرات موافق باشند تا امکان شروع اقدامات برای ثبت این تغییرات وجود داشته باشد. در مرحله بعدی باید مجموعهای از مدارک آماده شود که عبارتند از:
ارائه صورت جلسه تغییرات شرکت و تنظیم صورت جلسات
ارائه مدارک شناسایی برای سهامداران و شرکا
ارائه اسناد شرکت
کپی برابر اصل مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره
کپی رومه رسمی به همراه تغییرات موجود در آن
حضور تمامی شرکا در صورت انحلال شرکت
پرداخت هزینه رومه رسمی
اولین گام از اقدام برای ثبت تغییرات شرکت ، تنظیم و ارایه صورتجلسه متناسب با موضوع تغییرات و سپس ارایه آن به مرجع ثبتی است. اداره کل شرکتها در صورت صحت صورتجلسه و رعایت کردن کلیه اصول و قواعد قانونی آن و مطابقت موارد آن با پرونده ی اصلی، آگهی تغییرات ثبتی را صادر میکند تا این موضوع در رومه رسمی و محلی اطلاع رسانی شود.
درباره این سایت