قرارداد استفاده از علامت تجاری

برخی از شرکت ها می توانند طبق قانون و قوانینی که در نظر گرفته شده است، برند خود را واگذار کنند یا اجازه بهره برداری آن را به سایر شرکت ها دهند. قرارداد استفاده از علامت تجاری باید طبق قوانین و اصولی که تعیین شده انجام شود تا به عنوان کپی برداری از برند دیگر محصولات به شمار نیاید.

با واگذاری برند یا اجازه بهره برداری از برند، شرکت های دیگر می توانند از برند مشابه اما به اسم یک فرد استفاده کنند. اگر شما قصد بهره برداری از برند های دیگر یا قصد واگذاری برند خود را دارید در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار دهیم.

قوانین قرارداد استفاده از علامت تجاری

علامت تجاری یا برند طبق قوانینی که در اداره ثبت به تصویب رسیده مالکین برند می توانند علامت تجاری خود را به دیگران واگذار یا اجازه بهره برداری برند خود را به دیگر اشخاص بدهند. به عنوان مثال برندی مانند شیرین که تولید شیرینی جات را دارد اجازه بهره برداری به تولید کننده دیگر شیرینی با نام شیرین را می دهد.

شما باید در هنگام واگذاری به نکاتی توجه داشته و قوانینی را در نظر بگیرید. نکات و قوانین در این رابطه را برای شما در ادامه خواهیم گفت:

در قرار داد استفاده از علامت تجاری براساس قانون ۱۴۱ باید صریحاً به این موضوع اشاره شود که آیا صاحب برند اجازه بهره برداری به صورت انحصاری را می دهد یا خیر. یا به بیان دیگر مالک برند اجازه واگذار کردن برند را به شخص دوم می دهد.

همچنین نکته مشابهی که در خصوص قرارداد باید به آن توجه شود این است که آیا گیرنده برند یعنی شخصی که اجازه بهره برداری برند به آن داده شده، می تواند برند را به شخص دیگر واگذار یا اجازه بهره برداری از آن را به شخص دیگر (یعنی شخص سوم) بدهد یا خیر.

در صورتی که انحصاری بودن یا غیر انحصاری بودن قرارداد مشخص نشود در هنگام ثبت قرارداد تمامی این مراحل به عنوان بهره برداری غیر انحصاری به شمار می رود. قرارداد استفاده از علامت تجاری در ابتدا به صورت غیر رسمی بین دو طرف یعنی مالک برند و اجازه گیرنده صورت می گیرد.

پس از وارد شدن به مرحله رسمی قرارداد باید اطلاعات و نکاتی در قرارداد به ثبت برسد. این اطلاعات ضروری شامل: نام، نشانی دقیق، تابعیت شخص دوم یا همان فردی که برند به آن واگذار شده و در صورت وجود نماینده قانونی وی تمامی اطلاعات ذکر شده باید در قرارداد درج شود.

همچنین ممکن است مالک برند یا نشانه چندین محصول و تولیدات متنوعی داشته باشد، اگر قصد بهره برداری از تعداد محدود یا مشخصی را به فرد گیرنده داده است، باید در قرارداد ثبت شود.

قرارداد استفاده از علامت تجاری

مدارک مورد نیاز جهت قرارداد استفاده از علامت تجاری

جهت اجازه بهره برداری از برند به اشخاص دیگر باید مدارکی به مراجع مربوطه تحویل داده شود تا مراحل قانونی به طور کامل طی شود. مدارک لازم جهت قرارداد استفاده از علامت تجاری به شرح زیر است:

  • یک نسخه قانونی از امضای مالک برند و اجازه گیرنده به مراکز مربوطه که ثبت را انجام می دهند، تحویل داده شود.
  • آخرین گواهی نامه در خصوص اعتبار  ثبت برند یا نشانه واگذار شده باید تحویل داده شود.
  • مدارک نمایندگان قانونی باید به مراکز معتبر تحویل داده شود. اگر جهت ثبت قرارداد وکیل قانونی کار های ثبت را انجام می دهد یعنی در واقع مالک برند یا اجازه گیرنده به عنوان نمایندگانی از اشخاص حقیقی باشند، باید مدارک در خصوص وکالت و نمایندگی خود را در پرونده ثبت و ضمیمه کنند.
  • تمامی رسید پرداخت هزینه ها باید به کارشناسان مربوطه تحویل داده شود.

انحصاری بودن یا غیر انحصاری بودن قرارداد استفاده از علامت تجاری چیست؟

همانطور که گفته شد جهت قرارداد بهره برداری از علامت تجاری باید تمام شرایط بهره برداری از برند در تمامی قراردادها ثبت شود. یکی از نکات مهمی که  باید در قرارداد توجه شود، انحصاری یا غیر انحصاری بودن برند واگذاری شده است.

منظور از انحصاری بودن قرار داد به این معناست که مالک برند به فرد که اجازه گرفته است، اجازه واگذاری برند به شخص دیگری را می دهد یا خیر. در صورتی که مالک برند قصد اجازه چنین قراردادی را به فرد گیرنده نمی دهد باید در قرار داد ثبت شود در غیر این صورت اجازه گیرنده به راحتی می تواند اجازه بهره برداری از برند را به شرکت دیگری واگذار کند.

غیر انحصاری بودن در واقع به این معنی است که مالک برند اجازه بهره برداری از برند را به یک فرد یعنی اجازه گیرنده داده و فرد گیرنده، اجازه بهره برداری برند را به اشخاص دیگر نخواهد داشت.

قرارداد استفاده از علامت تجاری تا چه مدتی اعتبار دارد؟

همانطور که گفته شد قرار بهره برداری از علامت تجاری این اجازه را به فرد اجازه گیرنده می دهد که از برند شخص دیگری استفاده کند. مدت زمانی که فرد اجازه گیرنده می تواند از برند استفاده کند مدت محدود و مشخصی ندارد.

تا زمانی که صاحب برند و اجازه گیرنده به صورت توافقی قرارداد را فسخ نکنند، اجازه گیرنده می تواند از برند استفاده کند و همچنین نیازی به تمدید قرارداد نخواهد داشت.

در نتیجه، جهت قرارداد استفاده از علامت تجاری باید تمام قوانین رعایت شود تا دو طرف قرارداد دچار مشکلی در خصوص واگذاری برند نشوند. در واقع صاحب برند با واگذاری نشانه خود اجازه بهره برداری از برند خود را به شرکت دیگر می دهد.

اجازه دهنده یا صاحب برند باید کیفیت محصولات اجازه گیرنده را به طور دقیق  کنترل کند. طبق قوانینی که تصویب شده در صورتی که مرغوبیت کالا اجازه گیرنده کنترل نشود، اعتبار قرارداد دو طرف هیچ ارزش و اعتباری نخواهد داشت.

در ادامه شما باید برای قرارداد رسمی تمام نکاتی که مد نظر دارید را به ثبت برسانید مانند انحصاری بودن یا غیر انحصاری بودن برند را، در قرارداد وارد کنید. همچنین استفاده از برخی کالاهای صاحب برند باید مشخص شود تا اجازه گیرنده محدودیت استفاده خود را بدانند.

با رعایت تمامی این نکات در خصوص واگذاری برند می توانید قرار داد کاملاً قانونی و رسمی داشته و در مراکز مربوطه به ثبت برسانید.

 

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک  ثبت فردا مراجعه کنید یا با شماره تماس ۴۳۹۳۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.

 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : برند ,قرارداد ,برداری ,بهره ,استفاده ,علامت ,بهره برداری ,علامت تجاری ,اجازه گیرنده ,اجازه بهره ,قرارداد استفاده
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بچه های سایبری مثنوی حرف هایم . . . وبلاگ شخصی احمدرضا غزنوی ويزيت کارت نوين موسسه رساله یار تجهیزات گرمایش تابشی سرزمین آی تی انسجام نرم