دریافت کد اقتصادی شرکت ها باید توسط تمام شرکت ها و موسسه هایی که روند ثبت شرکت را به اتمام رسانده اند، انجام شود. چرا که مهم است شرکتی که به ثبت رسیده است دارای کد اقتصادی باشد.
بنابراین شاید برای شرکت های مختلف این سوال پیش بیاید که جهت دریافت کد اقتصادی شرکت ها باید چه مراحلی را طی کنند. ما در این مقاله به بررسی نحوه دریافت کد اقتصادی شرکت ها پرداخته و به شما خواهیم گفت که دریافت کد اقتصادی شرکت ها چه مزایایی را به دنبال خواهد داشت.
همچنین برای چگونگی دریافت کد اقتصادی شرکت می توانید به سایت ثبت فردا مراجعه نمایید.
کد اقتصادی شرکت ها کدی ۱۲ رقمی است که امکان ادامه فعالیت به هر شرکتی که ثبت شده است را می دهد. در واقع کد اقتصادی شرکت ها همانطور که از واژه اقتصاد مشخص است به امور مالیاتی شرکت ها بر می گردد. بنابراین تمامی شرکت ها لازم است که قبل از دریافت کد اقتصادی شرکت ها به جهت ایجاد پرونده مالیاتی اقدام کنند.
مدت زمانی که یک شرکت باید بعد از ثبت شرکت نسبت به دریافت کد اقتصادی شرکت ها اقدام کند، ۲ ماه است. اگر بعد از این دو ماه شرکت مربوطه هنوز کد اقتصادی دریافت نکرده باشد با مشکلاتی مواجه خواهد شد. بنابراین لازم است بدانید که فعالیت شرکت و کسب کد اقتصادی شرکت لازم و موم یکدیگر هستند.
به طور کلی کد اقتصادی می تواند نشان دهنده نوع عملکرد شرکت مربوطه باشد. اداره مالیات به کمک این کد اقتصادی روند پرداخت مالیات توسط شرکت را بررسی می کند. همچنین سازمان هایی که وظیفه نظارت بر شرکت ها و موسسات مختلف را بر عهده دارند به کمک این کد اقتصادی بر تمام عملکرد ها و خدمات شرکت مربوطه نظارت می کنند.
همانطور که گفتیم کسب کد اقتصادی شرکت ها لازمه ادامه فعالیت هر شرکتی است. بنابراین این موضوع اولین مورد در اهمیت دریافت کد اقتصادی شرکت ها است. زمانی که سازمان مالیات متوجه شود که شرکتی که ثبت شده فاقد کد اقتصادی است ادامه فعالیت این شرکت را متوقف می کند.
همچنین بهتر است بدانید که ایجاد هرگونه قراردادی در شرکت نیازمند دریافت کد اقتصادی شرکت ها است. بنابراین هر شرکت یا موسسه ای که کد اقتصادی نداشته باشد نمی تواند هیچ گونه قراردادی را در شرکت خود به ثبت برساند.
لازم است بدانید که عدم دریافت کد اقتصادی شرکت ها به نوعی فرار از پرداخت مالیات است. و فرار از پرداخت مالیات نوعی جرم محسوب شده و در صورت اطلاع سازمان مالیات قابل پیگیری است. به همین دلیل است که دریافت کد اقتصادی شرکت ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
لازم است قبل از کسب کد اقتصادی شرکت ها، شرکت خود را به ثبت رسانده باشید. در ادامه با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به سامانه مربوط به دریافت کد اقتصادی شرکت ها مراجعه کرده و نسبت به دریافت این کد اقدام کنید. از جمله مدارکی که جهت دریافت کد اقتصادی شرکت ها مورد نیاز است شامل موارد زیر است:
۱- دفترچه مخصوص اداره دارائی را دریافت کرده و اطلاعات موجود در آن را کامل کنید.
۲- فرم های مربوط به شناسایی را از اداره دارائی دریافت کرده و آن ها را پر کنید.
۳- لازم است که تمام اعضای اصلی شرکت یک نسخه کپی از مدارک شناسایی خود داشته باشند.
۴- از مدارک ثبت و آگهی تاسیس شرکت ۲ عدد کپی تهیه کنید.
۵- از اساسنامه و اظهارنامه شرکت هر کدام یک نسخه کپی تهیه کنید.
۶- از سند مالکیت، جواز تاسیس و سایر اسناد مرتبط به فعالیت شرکت خود یک نسخه کپی تهیه کنید.
۷- و در نهایت لازم است که هزینه ای را به اداره دارائی به جهت حق تمبر بپردازید.
علاوه بر اینکه دریافت کد اقتصادی شرکت ها ضروری است، مزایایی را نیز به همراه دارد. در ادامه برخی از مزایای کد اقتصادی شرکت ها را برای شما بیان می کنیم.
از جمله مهمترین مزیت کسب کد اقتصادی شرکت ها این است که شما با دریافت این کد می توانید نسبت به دریافت کارت بازرگانی نیز اقدام کنید. کارت بازرگانی این امکان را به شما می دهد که حوزه فعالیت شرکت خود را به خارج از کشور نیز گسترش دهید.
همچنین دریافت کد اقتصادی شرکت ها امکان صدور فاکتور و شرکت در انواع مناقصات را برای شرکت شما فراهم می کند. با توجه به اینکه هر شرکت کد اقتصادی مربوط به خودش را دارد، این کد اقتصادی مخصوص نیز از مزیت های دریافت کد اقتصادی شرکت ها است.
چرا که با دریافت این کد می توانید به هنگام تنظیم قرارداد با سایر شرکت ها از صحت کد اقتصادی آن ها مطمئن شوید. سامانه ای به جهت بررسی صحت کد اقتصادی شرکت ها موجود است. همچنین دریافت این کد اقتصادی مزایای دیگری نیز مانند امکان باز کردن حساب اختصاصی به نام شرکت، شرکت در مزایده ها و غیره را به دنبال دارد.
تمام افرادی که در زمینه تولید یا هر زمینه دیگری که مرتبط با صادرات و واردات محصولات مختلف است فعالیت می کنند لازم است که کد اقتصادی شرکت ها را دریافت کنند. فرقی نمی کند که صاحبان این شرکت ها اشخاص حقیقی یا اشخاص حقوقی باشند، همه این افراد موظف به دریافت کد اقتصادی شرکت ها هستند.
با این حال برخی افراد نیازی به دریافت این کد ندارند. به عنوان مثال صاحبان مکان های مذهبی مانند مساجد و همچنین افرادی که در زمینه هنری فعالیت دارند لازم نیست که این کد را دریافت کنند. همچنین پیمانکاران، اتحادیه های امور صنفی، اعضای هیات علمی دانشگاه نیز نیازی به دریافت کد اقتصادی ندارند. در واقع به طور کلی می توان گفت اشخاصی که از پرداخت مالیات معاف هستند نیازی به دریافت این کد ندارند.
درباره این سایت